15 nejdražších restaurací na světě
1/16
Už jste někdy navštívili luxusní restauraci, dali za degustační menu 1200 korun a řekli si, že za jídlo je to vskutku hodně peněz? Seznam nejexkluzivnějších restaurací na světě převyšuje i ty nejkrásnější restaurace ve vašem okolí. Pojďme se podívat na 15 těch nejdražších, kde si asi jen stěží rezervujete stůl! (Paul Cooper/Shutterstock)
Ithaa Undersea Restaurant, Maledivy
2/16
Restaurace se nachází pět metrů pod mořem. Strop byl vyroben ze silného skla, a tak se při jídle můžete nechat unášet báječným podmořským světem. V restauraci je pouhých 14 míst, proto si udělejte rezervaci s předstihem! A jídlo? To zde stojí malicherných 320 dolarů. (Imagine China/Shutterstock)
Alain Ducasse au Plaza Athénée, Paříž
3/16
Plaza Athénée je prakticky umělecké dílo, kde si hosté mohou posedět pod lustry vyrobenými z tisíců krystalů. Nabídka se zaměřuje na zdravé a ekologické jídlo, jako je čočka s kaviárem a zelenina z Versailleských zahrad. Bez nápojů vás menu vyjde na 390 eur. (Paul Cooper/Shutterstock)
Per Se, New York
4/16
I když menu pro jednoho vychází na částku 325 dolarů, není to vlastně zas tak moc v porovnání s tím, že se restaurace nachází v New Yorku. Pokud si tedy chcete dopřát menu s „ústřicemi a perlami“, po kterém následuje ochutnávka osmi bezvadných pokrmů, tak si nezapomeňte rezervovat stůl. (Helmut Meyer Zur Capellen/imageBROKER/Shutterstock)
SubliMotion, Ibiza, Španělsko
5/16
Restaurace na Španělském ostrově Ibiza předvádí opravdu moderní gastronomii. Pokud se zde rozhodnete ochutnat degustační menu, připravte své chuťové pohárky na explozi chutí, která vás bude stát 1700 euro. (Shutterstock)
Maison Pic, Drôme, Francie
6/16
Restaurace se třemi michelinskými hvězdami vám nabídne degustační menu za cenu 320 euro. Jedna ochutnávka muže zahrnovat plody moře v šafránovém vývaru, zatímco další by mohla nabídnout marinované jelení maso. (Ulrich Fuchs/imageBROKER/Shutterstock)
Aragawa, Tokio
7/16
Proslulý steakhouse nabízí pouze šest stolů, což podtrhuje jeho exkluzivitu. Jeden steak vás může ale vyjít až na 8000 korun. (Nick Cunard/Shutterstock)
Hôtel de Ville, Crissier, Švýcarsko
8/16
Dekadentní místo pro lidi s vybraným vkusem. Nabídka degustačního menu začíná na 11 chodech (10 000 korun), ale můžete si vybrat i ze stálého menu, např. steak z jehněčího se šafránem. Pokud si dáte ještě láhev vína z jejich 40stránkového vinného menu, můžete se těšit na pěkně mastný účet. (Stephan Gabriel/imageBROKER/Shutterstock)
Ultraviolet, Šanghaj, Čína
9/16
V rámci degustačního menu o 20 chodech je připravená i světelná a hudební produkce, která koresponduje s chutěmi a dotváří maximální možný dojem, který lze lidskými smysly pojmout. Za oněch 20 lahodných chodů zaplatíte 10 500 korun. (Ed Reeve / VIEW/Shutterstock)
Restaurant Le Meurice, Paříž
10/16
Restaurace inspirovaná Versailles vyzařuje bohatství, od starožitných zrcadel a křišťálových lustrů až po menu o pěti chodech. Za 380 euro ochutnáte tři speciality plus výběr sýrů a dezertů. (Paul Cooper/Shutterstock)
Masa, New York
11/16
Nutná je rezervace předem, jelikož restaurace pojme pouze 26 hostů. Jídlo dle vašeho přání vás vyjde na $450 na osobu, cena je bez pití a spropitného. (Mint Images/Shutterstock)
Kitcho, Kjóto
12/16
Abyste si mohli dopřát kaiseki, což je styl stravování, který je ztělesněním japonské kuchyně, musíte si připravit 9 500 korun. Šéfkuchař vám mezitím připraví elegantní řadu talířů se sezónními a místními ingrediencemi. (Chris McCooey/Shutterstock)
Schloss Schauenstein, Furstenau, Švýcarsko
13/16
Pokud máte chuť na vynikající jídlo, máme pro vás horký tip. V restauraci si můžete objednat degustační menu o šesti chodech za 267 dolarů. Číšník vám pak přinese paštiku z husích jater s kozím sýrem a sladkou kukuřicí nebo pstruha s estragonovou omáčkou. (imageBROKER/Shutterstock)
Michel Bras Toya, jezero Toya, Japonsko
14/16
Překrásný výhled na sopečné jezero a dokonalé jídlo, co víc si přát? V nabídce jsou jídla jako grilovaná kachní prsa s černou lanýžovou redukcí, za hezkých 6 000 korun. (imageBROKER/Shutterstock/Chris McCooey)
Le Pré Catelan, Paříž
15/16
Většina míst na tomto seznamu je zde díky svým enormním cenám, ale tohle místo si získalo věhlas prostřednictvím svých poměrně "normálních" cen: kachní foie gras je zde za 100 eur, humr s francouzským kaviárem za 145 eur a citronový zákusek za 40 euro. (David Sandison/The Independent/Shutterstock)
Alain Ducasse, Dorchester, Londýn
16/16
Jídlo, které je podáváno v této londýnské restauraci, možná není tak vizuálně jedinečné jako jinde, ale vkus je hluboký a komplexní. (Micha Theiner/Cityam/Shutterstock)
1/16
Už jste někdy navštívili luxusní restauraci, dali za degustační menu 1200 korun a řekli si, že za jídlo je to vskutku hodně peněz? Seznam nejexkluzivnějších restaurací na světě převyšuje i ty nejkrásnější restaurace ve vašem okolí. Pojďme se podívat na 15 těch nejdražších, kde si asi jen stěží rezervujete stůl! (Paul Cooper/Shutterstock)
Ithaa Undersea Restaurant, Maledivy
2/16
Restaurace se nachází pět metrů pod mořem. Strop byl vyroben ze silného skla, a tak se při jídle můžete nechat unášet báječným podmořským světem. V restauraci je pouhých 14 míst, proto si udělejte rezervaci s předstihem! A jídlo? To zde stojí malicherných 320 dolarů. (Imagine China/Shutterstock)
Alain Ducasse au Plaza Athénée, Paříž
3/16
Plaza Athénée je prakticky umělecké dílo, kde si hosté mohou posedět pod lustry vyrobenými z tisíců krystalů. Nabídka se zaměřuje na zdravé a ekologické jídlo, jako je čočka s kaviárem a zelenina z Versailleských zahrad. Bez nápojů vás menu vyjde na 390 eur. (Paul Cooper/Shutterstock)
Per Se, New York
4/16
I když menu pro jednoho vychází na částku 325 dolarů, není to vlastně zas tak moc v porovnání s tím, že se restaurace nachází v New Yorku. Pokud si tedy chcete dopřát menu s „ústřicemi a perlami“, po kterém následuje ochutnávka osmi bezvadných pokrmů, tak si nezapomeňte rezervovat stůl. (Helmut Meyer Zur Capellen/imageBROKER/Shutterstock)
SubliMotion, Ibiza, Španělsko
5/16
Restaurace na Španělském ostrově Ibiza předvádí opravdu moderní gastronomii. Pokud se zde rozhodnete ochutnat degustační menu, připravte své chuťové pohárky na explozi chutí, která vás bude stát 1700 euro. (Shutterstock)
Maison Pic, Drôme, Francie
6/16
Restaurace se třemi michelinskými hvězdami vám nabídne degustační menu za cenu 320 euro. Jedna ochutnávka muže zahrnovat plody moře v šafránovém vývaru, zatímco další by mohla nabídnout marinované jelení maso. (Ulrich Fuchs/imageBROKER/Shutterstock)
Aragawa, Tokio
7/16
Proslulý steakhouse nabízí pouze šest stolů, což podtrhuje jeho exkluzivitu. Jeden steak vás může ale vyjít až na 8000 korun. (Nick Cunard/Shutterstock)
Hôtel de Ville, Crissier, Švýcarsko
8/16
Dekadentní místo pro lidi s vybraným vkusem. Nabídka degustačního menu začíná na 11 chodech (10 000 korun), ale můžete si vybrat i ze stálého menu, např. steak z jehněčího se šafránem. Pokud si dáte ještě láhev vína z jejich 40stránkového vinného menu, můžete se těšit na pěkně mastný účet. (Stephan Gabriel/imageBROKER/Shutterstock)
Ultraviolet, Šanghaj, Čína
9/16
V rámci degustačního menu o 20 chodech je připravená i světelná a hudební produkce, která koresponduje s chutěmi a dotváří maximální možný dojem, který lze lidskými smysly pojmout. Za oněch 20 lahodných chodů zaplatíte 10 500 korun. (Ed Reeve / VIEW/Shutterstock)
Restaurant Le Meurice, Paříž
10/16
Restaurace inspirovaná Versailles vyzařuje bohatství, od starožitných zrcadel a křišťálových lustrů až po menu o pěti chodech. Za 380 euro ochutnáte tři speciality plus výběr sýrů a dezertů. (Paul Cooper/Shutterstock)
Masa, New York
11/16
Nutná je rezervace předem, jelikož restaurace pojme pouze 26 hostů. Jídlo dle vašeho přání vás vyjde na $450 na osobu, cena je bez pití a spropitného. (Mint Images/Shutterstock)
Kitcho, Kjóto
12/16
Abyste si mohli dopřát kaiseki, což je styl stravování, který je ztělesněním japonské kuchyně, musíte si připravit 9 500 korun. Šéfkuchař vám mezitím připraví elegantní řadu talířů se sezónními a místními ingrediencemi. (Chris McCooey/Shutterstock)
Schloss Schauenstein, Furstenau, Švýcarsko
13/16
Pokud máte chuť na vynikající jídlo, máme pro vás horký tip. V restauraci si můžete objednat degustační menu o šesti chodech za 267 dolarů. Číšník vám pak přinese paštiku z husích jater s kozím sýrem a sladkou kukuřicí nebo pstruha s estragonovou omáčkou. (imageBROKER/Shutterstock)
Michel Bras Toya, jezero Toya, Japonsko
14/16
Překrásný výhled na sopečné jezero a dokonalé jídlo, co víc si přát? V nabídce jsou jídla jako grilovaná kachní prsa s černou lanýžovou redukcí, za hezkých 6 000 korun. (imageBROKER/Shutterstock/Chris McCooey)
Le Pré Catelan, Paříž
15/16
Většina míst na tomto seznamu je zde díky svým enormním cenám, ale tohle místo si získalo věhlas prostřednictvím svých poměrně "normálních" cen: kachní foie gras je zde za 100 eur, humr s francouzským kaviárem za 145 eur a citronový zákusek za 40 euro. (David Sandison/The Independent/Shutterstock)
Alain Ducasse, Dorchester, Londýn
16/16
Jídlo, které je podáváno v této londýnské restauraci, možná není tak vizuálně jedinečné jako jinde, ale vkus je hluboký a komplexní. (Micha Theiner/Cityam/Shutterstock)